POH GGZ eConsult via WeSeeDo

POH GGZ eConsult via WeSeeDo

In de gezondheidszorg is toegankelijkheid cruciaal. Daarom hebben wij mogelijkheden gecreëerd om een POH GGZ als eConsult-dienst in te zetten via WeSeeDo. Deze innovatie biedt een veilige, gemakkelijke en persoonlijke manier van beeldbellen, waarmee we een brug slaan tussen patiënten en zorgverleners, ongeacht fysieke beperkingen of ruimtelijke beperkingen binnen huisartsenpraktijken.

Waarom eConsult?

De behoefte aan flexibele gezondheidszorgdiensten is nog nooit zo actueel geweest. Er zijn verschillende situaties te bedenken waarin patiënten niet in staat zijn om fysiek een huisartsenpraktijk te bezoeken. Dit kan zijn vanwege mobiliteitsproblemen, maar ook situaties waarin patiënten ver verwijderd zijn van hun zorgverleners of wanneer tijdelijke omstandigheden zoals een pandemie dit vereisen.

Daarnaast ervaren veel huisartsen een tekort aan beschikbare ruimte om een praktijkondersteuner (POH-GGZ) te huisvesten. Met stijgende huurprijzen en de schaarste aan geschikte kantoorruimtes, wordt het steeds uitdagender om fysieke consultaties uit te breiden.

Hoe werkt eConsult via WeSeeDo?

eConsult via WeSeeDo biedt een directe, veilige verbinding tussen patiënten en hun zorgverleners. Dit systeem is ontworpen om zowel gebruiksvriendelijk als veilig te zijn, waarbij de privacy van de gebruiker voorop staat. Met slechts een paar klikken kan een patiënt face-to-face communiceren met hun zorgverlener, vanuit het comfort van hun eigen woning.

De voordelen van eConsult op een rij

Toegankelijkheid: Patiënten die moeilijk ter been zijn, kunnen nu zonder fysieke hindernissen met hun zorgverleners spreken.

Flexibiliteit: eConsult maakt het mogelijk voor zorgverleners om hun diensten (desgewenst tijdelijk) uit te breiden zonder de noodzaak van extra kantoorruimte. Daarnaast bieden sommige praktijken eConsults ook buiten reguliere tijden aan, zoals in de avond, zodat dit geen invloed heeft op de werktijden van de patiënt.

Efficiëntie: Door reistijd en -kosten te verminderen, biedt eConsult een efficiënte oplossing voor zowel patiënten als zorgverleners.

Veiligheid: WeSeeDo zorgt voor een beveiligde verbinding waarbij de privacy van patiëntgegevens altijd gewaarborgd blijft.

Anticiperen op de toekomst

Met het aanbod van eConsult streven wij bij SUPPOHRT ernaar om de gezondheidszorg nog toegankelijker en flexibeler te maken. We zijn toegewijd aan het verbeteren van de toegang tot kwaliteitszorg en het ondersteunen van patiënten en zorgverleners met de nieuwste technologieën.

Wil je meer weten over de toepassing van eConsult in uw huisartsenpraktijk? Neem dan gerust contact met ons op.

Linda Blank

Manager Zorg

Energie krijg ik van het optimaliseren van een werkcultuur en -processen. Mijn focus ligt op zowel mens als doel, op zowel cultuur als structuur. Als je als team goed in elkaar zit, kun je samen bergen verzetten.

Delen op social media:

Meer nieuws